BMO 7. Olağan Genel Kurulu 16 – 17 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi. Sonrasında yedinci dönem Yayın Kurulu oluşturuldu ve çalışmalara başladı. Yayın Kurulu BM Dergi’nin yayın politikasından formatına kadar pek çok konuyu yeniden ele aldı ve ihtiyaca göre güncelledi. Web sitesini, logosunu ve çalışma şeklini yeniledi. Şimdi yeni yazılar ve yeni yazarlarla BM Dergi -yeniden- yola çıkıyor!
Meslek odaları ve yayınları her dönem meslektaşlar için önemli bir kaynak oldu. Ama enformasyonun bu kadar çoğaldığı bir zamanda, herkesin yazdığı, çizdiği, paylaştığı bir dönemde bir meslek odası yayınının özelliği ne olmalı? Bu ve benzeri soruları da Yayın Kurulu’nda konuştuk. Günceli yakalamak, hızlı olmak evet. Ama aynı zamanda yaslandığımız bir birikim de var; bilimsel, toplumsal, derinlikli bir bakış açısıyla konulara yaklaşmak. Günceli yakalamak, anlamak ama ona teslim olmamak. Sorgulayan, eleştirel bir perspektif geliştirmek. Mesleğin ve meslektaşların gelişimine katkı sağlamak, yeni kapılar açmak, farklı ufuklar sunmak…
Bugün bilişim alanında, teknik veya bilişim politikaları gündemli pek çok yayın var. Yine de Türkiye’de hala olgunlaşmış bir bilişim kültürü, nitelikli bir yorumlama ve tartışma ortamının gelişmediğini söyleyebiliriz. Bunun nedenleri ve nasıl değiştirileceği üzerine de tartışacağız elbette; önceliğimiz bu çabaya katkı vermek. Bu temelde yola çıkıyoruz, bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
BM Dergi uzun bir geçmişe sahip, BMO bünyesinde yayınlarına yeniden başladığında da pek çok önemli içeriğe yer verdi. Bunları da dönem dönem hatırlatmayı planlıyoruz.
Bugüne kadar BM Dergi’ye yazılarıyla ve emeğiyle katkıda bulunan herkese teşekkürler! Yeni dönemde de yazılarıyla katkı vermek isteyen herkese sayfalarımızın açık olduğunu belirtiriz. Bunun dışında da her türlü içerik önerisi ve eleştirileriyi merakla bekliyoruz!
BM Dergi’nin yeni dönemi başlıyor; iyi okumalar!