Yeniden Merhaba!
Değerli Meslektaşlarımız, Uzun bir aradan sonra sizlere Odamızdan yeniden merhaba diyebilmenin mutluluğu içerisindeyiz. Dergimizin son sayısından bu yana geçen bir yıla acı, tatlı birçok gelişmeyi sığdırdık. En başından başlarsak, geçtiğimiz…
Söz Uçar Yazı Kalır ve Paylaştıkça Çoğalır
Değerli Meslektaşlarımız ve Okurlarımız, BM Web Dergi’de 15 Mart 2017 tarihi itibariyle yayına başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın basılı dergisine ilave olarak günceli takip eden, gündeme ve mesleğimize dair…
BMO 7. Dönem Yönetim Kurulundan…
Sevgili Meslektaşlarımız ve Değerli Okurlar, Bilgisayar Mühendisleri Odası 7. Dönem Yönetim Kurulu olarak 16-17 Mart 2024 tarihlerinde yapılan genel kurul sonucunda göreve başladık. Yaptığımız görev dağılımının ardından; çalışma programımızı üyelerimizin…
Yeni Döneme Başlarken…
BMO 7. Olağan Genel Kurulu 16 - 17 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi. Sonrasında yedinci dönem Yayın Kurulu oluşturuldu ve çalışmalara başladı. Yayın Kurulu BM Dergi'nin yayın politikasından formatına kadar pek çok…
Söyleşi: Prof. Dr. Ümit M. Karakaş
Türkiye’nin Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ümit M. Karakaş ile kariyeri, deneyimleri, görüşleri ve en çok YAPAY ZEKA (YZ) hakkında söyleştik... Hacettepe Üniversitesi eski öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ümit…
Söyleşi : ‘Filistin İçin Teknoloji’ oluşumunun kurucularından Paul Biggar
Tech for Palestine (Filistin için Teknoloji) Filistin’de yaşanan soykırım ve savaş koşullarının siyonist bir teknoloji ile yürütüldüğünü düşünen gönüllü teknoloji emekçileri, Filistin direnişini desteklemek amacıyla yazılımlar geliştiriyorlar, işbirlikleri yapıyorlar. Paul…
The Playlist
BM Dergi için keyifli ve mesleğimizle ilgili bir film ararken karşıma bir mini dizi çıktı: The Playlist. Dizi Spotify’in kuruluşunu, bir startup’un bir dünya devine dönüşmesi hikayesini anlatıyor. E hal…
Ofise Dönmek ya da Dönmemek
Covid-19 salgını öncesinde de o zaman mevcut olan teknoloji ve altyapı sayesinde uzaktan çalışmak mümkün iken çoğu işveren pek de tatmin edici olmayan gerekçelerle çalışanların uzaktan çalışma taleplerini geçiştiriyor, bu…
Yazılımcılar İçin Yapay Zeka Destekli Verimlilik: Hype’ın Ötesine Geçmek
Günümüzde yapay zeka (YZ) teknolojileri, iş dünyasında ve günlük yaşamda devrim niteliğinde değişiklikler getiriyor. Verimliliği artırdığı, iş akışlarını hızlandırdığı ve bazı işleri otomatize ettiği yönündeki haberler sıkça duyulsa da, birçok…
NIST, Parola Güvenliği İçin Yeni Yönergeler Öneriyor
Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), en kafa karıştırıcı ve verimsiz parola politikalarından bazılarının ortadan kaldırılmasını önerdi. Zorunlu parola sıfırlama işlemlerinin sona erdirilmesi, belirli karakterlerin kullanımının kısıtlanması ve güvenlik sorularının…
Antivirüs Güvenlik Açıkları
Antivirüs açıkları, bir antivirüs yazılımında bulunan güvenlik zafiyetleridir. Bu açıklar, kötü niyetli kişilerin antivirüs programını atlatmasına veya sistemdeki zararlı yazılımları çalıştırmasına olanak sağlar. Antivirüs açıkları genellikle yazılım hataları, kötü yapılandırmalar,…
Ekim 2024 Firewall Güvenlik Açıkları
Firewall açıkları, bir ağın güvenliğini sağlayan firewall (güvenlik duvarı) sistemindeki zayıf noktalar veya hatalardan kaynaklanan güvenlik açıklarıdır. Bu açıklar, kötü niyetli kullanıcıların ağlara yetkisiz erişim sağlamasına, veri sızdırılmasına veya sistemlere…